Din Boligadvokat

Aktuelt

For deg som skal selge bolig

Ved salg av bolig må du ta stilling til hva du vil gjøre selv og hva du vil overlate til megler/oppgjørsansvarlig.

Fra 1. januar 2010 kan alle annonsere fast eiendom for salg på finn.no. Tidligere var denne muligheten forbeholdt eiendomsmeglere. Andre kanaler for markedsførings som Facebook og Livvin er også åpne for alle. Modeller med provisjonsbasert avlønning gjør at megler kan bli opptatt av å få salgene raskt unna. Det kan bli fristende i tillegg til å jobbe mot et høyt bud i markedet, også å bearbeide selgers forventninger. Mange selgere har anledning å gjøre seg flid med salgsarbeidet, og vil således ventelig kunne oppnå et minst like godt salgsresultat ved å forestå salgsjobben selv.

Forbrukerrådet anbefaler de som selger selv å innhente tilstandsrapport og hjelp til selve oppgjøret. Ofte kan det også lønne seg å få hjelp til å style boligen. Med mindre du er en over gjennomsnittet flink fotograf kan det også lønne seg å få hjelp av en profesjonell boligfotograf til å ta bilder av boligen. Selve oppgjøret kan du sette ut til megler, advokat eller bank. Det vil etterhvert komme stadig flere nettsider dedikert for dette formålet. Vi foretar også slike oppgjør.

Om du velger å overlate hele salgsjobben (ikke bare oppgjøret) til megler vil vi anbefale at du selv velger takstmann og innhenter boligsalgsrapport/tilstandsrapport over boligen på egen hånd uten å overlate dette til megler. Ved dette sikrer du at takstmannen er uavhengig av megler, jf også betraktninger om takstmenns uavhengighet nedfelt i NOU 2009:6. Endelig bør du gjøre deg opp din egen oppfatning om hvilke bud som kan/bør aksepteres og ikke la deg forlede av megler til å akseptere et lavt bud.

Behov for konkret vurdering?

Del denne siden:


Relaterte artikler


 
Spør oss nå

Kostnadsfritt og 100% uforpliktende